This site is supported by the advertisements on it, please disable your AdBlocker so we can continue to provide you with the quality content you expect.

Can't enable hybrid OVF

Discussion in 'X-Pro2 and X-Pro1' started by pszilard, May 15, 2018.

  1. pszilard

    pszilard RemektekMedia.com

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    878
    Location:
    Sydney, Australia

    -Return to Top-

    Took my X-PRO2 off the For Sale list and went through the menus, setting up things. However, somehow I have disabled the Hybrid OVF mode! Flicking the front lever towards the lens, when in OVF mode, no longer activates the little hybrid LCD insert!

    Can't find any way that I could have turned off this mode, or how to reset. Any recommendations? (Might try a factory rest...)
     
  2. Just Browsing

    Just Browsing Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    8

    -Return to Top-

    Have you tried flicking the lever away from the lens when in OVF mode?
     
  3. pszilard

    pszilard RemektekMedia.com

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    878
    Location:
    Sydney, Australia

    -Return to Top-

    That just toggles OVF/EVF
     
  4. Just Browsing

    Just Browsing Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    8

    -Return to Top-

    Yes, sorry, should have said in same direction again.
    Please login or register to view links

    Select OVF and then push again - in same direction.
     
  5. pszilard

    pszilard RemektekMedia.com

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    878
    Location:
    Sydney, Australia

    -Return to Top-

    Didn't I state that it didn't work in my first post? That is why I am asking for help.
     
  6. Just Browsing

    Just Browsing Member

    Joined:
    May 7, 2018
    Messages:
    36
    Likes Received:
    8

    -Return to Top-

    Yes I guess you did state. Only trying to help. Have you tried shoving it?
     
    Last edited: May 15, 2018
    LionSpeed and CSG like this.
  7. specLegacy

    specLegacy Premium Member

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    627
    Likes Received:
    211
    Location:
    Houston

    -Return to Top-

    The ERF isn't available in Zone or Wide AF modes, only single point AF. Is that the issue?
     
    patio and pszilard like this.
  8. JimFenner

    JimFenner Premium Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    136
    Likes Received:
    52
    Location:
    Canberra

    -Return to Top-

    I reset my X-Pro2 to fix that problem. Not that I use the ERF.
     
  9. pszilard

    pszilard RemektekMedia.com

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    2,653
    Likes Received:
    878
    Location:
    Sydney, Australia

    -Return to Top-

    You are a LEGEND! That was it. Many thanks. I owe you a beer. :)
     
    specLegacy likes this.
  10. specLegacy

    specLegacy Premium Member

    Joined:
    Jun 4, 2013
    Messages:
    627
    Likes Received:
    211
    Location:
    Houston

    -Return to Top-

    Glad to help!
     
  11. patio

    patio Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    58

    -Return to Top-


    Man, that's the one problem with these cameras and i've been using the Xpro system since 2015. They're very confusing and packed with almost too many features.
     

Share This Page

  1. fujix-forum.com uses cookies to help personalize content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice